Política 07/11/2016

Montoliu de Lleida és el primer municipi en tenir un carrer dedicat al 9-N

La proposta es va aprovar per unanimitat amb el vot favorable de l'únic regidor del PP

Acn
1 min
Cues de gent votant el 9 de novembre de 2014 a Barcelona

LleidaMontoliu de Lleida (Segrià) és el primer municipi de Catalunya en dedicar el nom d'un dels seus carrers a la consulta sobiranista que es va celebrar el 9 de novembre del 2014. Segons ha pogut confirmar l'ACN, al municipi hi havia encara carrers sense nom i per facilitar-ne la identificació, es va escollir anomenar-lo 9 de Novembre, en referència a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta va ser aprovada per unanimitat fa uns mesos en el ple municipal amb els vots dels sis membres de l'equip de govern d'Independents per Montoliu (IxM), llista vinculada a ERC i el vot favorable del regidor del PP, segons a confirmat l'alcalde del municipi, Daniel Farré.

En declaracions a 'La Mañana', l'alcalde ha destacat que el 9 de novembre del 2014 va suposar "un moment en què el poble de Catalunya es va poder expressar lliurement". D'aquesta manera, "quan en un futur s'anomeni el carrer es recordarà aquella data i el que va suposar per a Catalunya".

El carrer encara no disposa de les plaques amb el seu nom tot i que l'Ajuntament preveu inaugurar-lo properament amb un acte públic en què espera comptar amb la presència d'algun conseller del Govern.

Sant Pere de Ribes també té un carrer 9 de novembre

Montoliu de Lleida, però, no és el primer poble que té un carrer anomenat '9 de novembre'. En concret, a Sant Pere de Ribes també en trobem un, però en aquest cas el nom del carrer no està vinculat amb la consulta sobiranista celebrada el 2014 sinó amb un enfrontament que va ocórrer el 9 de novembre del 1837 en aquesta localitat del Garraf, durant la primera guerra carlina (1833-1839), en què van perdre la vida diversos soldats.

stats