Política 25/04/2012

Montoro carrega contra l'independentisme: "No estem per construir països artificials"

El ministre d'Hisenda assegura que "l'aïllacionisme" dels nacionalistes és el camí oposat a la sortida de la crisi

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha carregat amb duresa aquest matí contra les posicions independentistes amb l'argument que és el camí oposat per ajudar a la recuperació econòmica. "No estem per construir països artificials", ha arribat a dir. Per ell, els nacionalistes catalans i bascos defensen posicions "aïllacionistes" que van "a contracorrent [en relació amb] les idees polítiques que marquen el món".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem per superar el concepte dels estats nacionals de l'edat mitjana", ha dit el ministre. Per ell, la recepta no passa pels "discursos petits, parcel·lats", perquè, segons ha afirmat, no és cert el discurs "independentista" segons el qual si es disposa de la clau dels recursos els problemes de l'economia "estan resolts". Per Montoro, el camí és un altre: "M'obro, m'integro i resolc". Ha assegurat que ara toca construir "un projecte comú" espanyol, pensant en el pacte fiscal europeu. La "integració europea", ha dit, xoca amb els "brots nacionalistes" a determinades zones de l'Estat.

Amb un to marcadament nacionalista espanyol, Montoro ha acabat la intervenció reclamant "llums llargs" perquè "cadascú deixi de mirar-se el melic". Només així, ha dit, es pot fer "més Espanya i més Europa".

stats