PROTAGONISTA COL·LATERAL

Montse Venturós: l’alcaldessa que ho va tornar a fer per Jordi Cuixart

i
XAVI TEDÓ
2 min
L’alcaldessa que ho  va tornar a fer per  Jordi Cuixart

BarcelonaMontse Venturós (Berga, 1985) anunciava dimarts que deixa l’alcaldia per la depressió que pateix des de fa cinc mesos. L’encara alcaldessa de la primera capital de comarca governada per la CUP va admetre que volia acabar aquest segon mandat però que no veia com un fracàs la seva marxa. “El fracàs és estar malalta i aquesta roda de premsa és un crit contra l’estigma de la salut mental”, va dir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ja tenia decidit no tornar-se a presentar com a cap de llista el 2019, però una visita a Jordi Cuixart a Lledoners el desembre del 2018 la va fer canviar d’idea. El president d’Òmnium li va preguntar si repetiria i ella li va respondre que ni boja, que li feia molta mandra després de la seva inhabilitació i d’un conflicte intern a la Patum. “I què et penses, que no em fot mandra a mi estar aquí dins? Doncs ja saps què et toca”, va rebatre Cuixart. Per responsabilitat amb els presos polítics, va tornar-s’hi a presentar.

La motxilla, però, ja la portava ben plena. El 4 de novembre del 2016, el mateix dia que els Mossos la van detenir per haver desobeït dues vegades la citació judicial mantenint l’estelada a l’Ajuntament, va saber que la seva mare es moriria. La inhabilitació de sis mesos tampoc va ser fàcil. Va delegar totes les funcions administratives en el número 2 i es va quedar com a alcaldessa simbòlica en el que ja es coneix com la via Venturós.

A Venturós la incomodava que el Casal Panxo i la CUP de Berga assumissin el seu sou tot i que seguia treballant amb la mateixa intensitat al consistori. Com ho feia a la botiga de llegums cuits de la família que regentava abans de fer el salt a la política municipal, en què considera que la CUP ha de centrar tots els seus esforços. Ella és una de les veus més contràries a ser al Parlament o al Congrés.

stats