Política 12/08/2018

Un monjo de Montserrat denuncia que l'han amenaçat de mort per una homilia en defensa de l'1-O

Sergi d'Assís va llegir la prèdica el 24 de novembre del 2017, en la qual també denunciava la repressió

Acn
2 min
Germà sergi d'assís Gelpí

BarcelonaEl monjo de Montserrat Sergi d'Assís Gelpí assegura que va rebre una amenaça de mort per l'homilia en defensa de l'1-O que va llegir una setmana abans del referèndum, el 24 de setembre del 2017. En la prèdica, el pare d'Assís Gelpi animava a "dir no a la repressió i sí a la llibertat i al respecte dels drets més fonamentals", denunciava que el poble català veia amenaçat "un dret tan senzill com el de ser consultats" i feia una crida a "no mirar cap a una altra banda". "Que Déu ens ajudi a passar aquests dies sempre amb un esperit pacífic i a estar al lloc que ens correspon d'aquest moment de la història", concloïa l'homilia del monjo de Montserrat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb motiu de l'homilia del 24 de setembre vaig rebre una amenaça de mort. No desitges que et passi res greu, però encara menys renunciar a la defensa dels drets més fonamentals", ha revelat en una piulada el mateix Sergi d'Assís, que també ha publicat un escrit al seu blog personal.

"Les crítiques són especialment bones si es fan amb estimació i criteri. Però a mi no se m'acudiria mai amenaçar algú de mort, encara que pensés que n'ha fet una de grossa", reflexiona el monjo de Montserrat en el text. "I encara que vingués d'una sola persona, al primer moment em va fer impressió perquè sempre hi pot haver un eixelebrat que faci un disbarat. Però en cap moment em vaig penedir d'haver defensat els drets humans", continua el pare Sergi d'Assís, que assegura que va declinar una allau de sol·licituds de mitjans per fer-li entrevistes després de l'homilia en defensa de l'1-O. "No vaig estar inactiu durant aquells mesos. Hi ha molta feina per fer, i moltes maneres d'ajudar. Només faltaria. Però a nivell de xarxes, sabia que pararia un temps i que tornaria a escriure", ha puntualitzat el monjo de Montserrat.

"Mesos enrere, en aquest mateix espai, havia dit que l'Església ha de defensar els drets humans. No eren paraules buides. Les crec, i tenen aplicacions concretes", conclou Sergi d'Assís. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat el seu suport al monjo de Montserrat a través de les xarxes socials. "Benvolgut, una forta abraçada. I endavant, sempre endavant", ha piulat Torra.

Pintades a l'església de Pals en contra dels presos polítics

Per la seva banda, el rector de l'església de Pals, Josep Taberner, ha denunciat als Mossos d'Esquadra unes pintades en contra dels "presos polítics" que han aparegut aquesta setmana a la façana del temple. En concret, s'hi podia llegir 'sa casa de Déu és casa d'oració i no de política'. Tot plegat en referència a la pancarta en suport als polítics independentistes empresonats que llueix des de fa uns mesos i on s'hi llegeix 'Llibertat' i si veuen dos llaços grocs.

El cartell el va col·locar el mateix rector que ha explicat que no és la primera vegada que pinten la façana del centre de culte. Taberner ha lamentat els fets i assegura que ja ho han denunciat als Mossos d'Esquadra. També ha deixat clar que no té cap intenció de retirar la pancarta en favor dels "presos polítics".

stats