Mor als 58 anys el senador d'ERC i exalcalde de Gandesa Miquel Aubà

No ha pogut superar una malaltia que li havien diagnosticat fa dos anys

ARA
2 min
Miquel Aubà, senador republicà i exalcalde de Gandesa

BarcelonaEl senador d'Esquerra i exalcalde de Gandesa entre el 1999 i el 2011, Miquel Aubà, ha mort aquesta matinada als 58 anys després de no poder superar una malaltia que li havien diagnosticat fa dos anys. Viticultor i pagès de professió, Aubà va començar la seva carrera política de la mà de la candidatura Federació d'Independents de Catalunya. Sota aquestes sigles va arribar a l'alcaldia de Gandesa el 1999 i va guanyar la reelecció tres vegades consecutives. Va ser batlle de la capital de la Terra Alta fins al 2011. Des de llavors fins al 2020, que va donar per finalitzada la seva etapa municipal, va ser cap de l'oposició al consistori. Segons informa l'ACN, l'Ajuntament de Gandesa decretarà tres dies de dol oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El salt a la política estatal el va fer el 2015, quan es va presentar com a cap de llista de la demarcació de Tarragona d'Esquerra al Senat. Segons recorden els republicans en un comunicat on lamenten la seva mort, Aubà va liderar per primera vegada una candidatura d'ERC en solitari que va aconseguir ser la més votada a les Terres de l'Ebre i al conjunt de Tarragona. També va ser el candidat més votat en les tres eleccions al Senat posteriors. El 10 de novembre del 2019 va ser elegit senador i durant aquesta legislatura ha representat els republicans, com ja era habitual, en les comissions d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de Transició Ecològica, entre d'altres.

"Per tota la feina feta en favor d'una Catalunya lliure i republicana, així com per millorar la vida de la gent, et recordarem sempre, company i senador, Miquel Aubà", agraeix Esquerra en un comunicat, on defineix Aubà com "la veu de l'Ebre a Madrid". "Volem transmetre el més sentit condol i escalf a la seva família i amics, i recordar el seu compromís, bonhomia i dedicació per augmentar el benestar de la gent", conclou el comunicat.

A través de les xarxes s'han succeït les mostres de condol, també la del president de la Generalitat i coordinador nacional dels republicans, Pere Aragonès, que ha destacat en una publicació a Twitter que "ens deixa un polític compromès amb la seva gent, empàtic, bona persona i de fermes conviccions". "Que la terra et sigui lleu, amic", afegeix Aragonès.

Al seu torn, la portaveu d'ERC al Senat, Mirella Cortès, ha afirmat que al seu grup a la cambra baixa estan "consternats per la trista notícia" de la defunció d'Aubà. "Hem tingut la sort de compartir l’amistat, la camaraderia, el treball i la bonhomia del Miquel Aubà", explica Cortès a Twitter, i defineix l'exalcalde de Gandesa com una "persona compromesa amb el país, la seva gent i el seu territori".

El diputat i número dos d'ERC a la demarcació de Tarragona el 14-F, Lluís Salvadó, també ha lamentat la defunció d'Albà afirmant que "tot i els anys de patiment d'ell i la seua família", la seva mort "és un cop duríssim": "Un gran alcalde, senador i bon amic. Descansa en pau".

stats