Obituari

Mor als 70 anys l'exconseller de Sanitat Eduard Rius

Nascut a Tarragona, va ser durant sis anys membre de l'executiu de Jordi Pujol

ARA
1 min
L'exconseller de Sanitat Eduard Rius

BarcelonaQui va ser conseller de Sanitat del 1996 al 2002, Eduard Rius, ha mort aquest dilluns als 70 anys. Nascut a Tarragona, Rius va exercir com a metge adjunt de nefrologia a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla fins a l'any 1988, moment en què va fer el salt a la política quan va ser nomenat delegat territorial del departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat a la demarcació de Tarragona. Més tard, l'any 1994 va deixar el càrrec per passar a ser director de l'àrea sanitària del Servei Català de la Salut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'any 1996 Jordi Pujol va nomenar Rius conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, càrrec que va ostentar durant sis anys. Va ser elegit com a diputat al Parlament de Catalunya l'any 1999. Al deixar la política, l'any 2003 va ser nomenat cap de la Fundació Trias Fargas.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha estat qui ha comunicat la seva mort a través de la xarxa social X. "Commogut per la mort del Dr. Eduard Rius Pey. Gran persona i amic. Discret i afable. Va ser un molt bon conseller que es va envoltar d'un excel·lent equip", ha dit.

L'actual conseller de Salut, Manel Balcells, no ha tardat a pronunciar-se: "Lamento profundament la pèrdua de l’Honorable Conseller Eduard Rius i Pey, conseller de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya ara fa vint-i-set anys, quan es posaven les bases de l’actual sistema de salut del país".

stats