Política20/08/2016

Mundó demana als 'comuns' que decideixin si volen mantenir la monarquia espanyola o fer una República Catalana

El conseller de Justícia i vicepresident en funcions del Govern ha demanat a les confluències d'esquerres que "es mullin" sobre la independència

Neus Vidal

PradaEl conseller de Justícia i actualment vicepresident en funcions del Govern, Carles Mundó, ha demanat avui a les confluències d'esquerres dels 'comuns' que "es mullin i es posicionin" sobre la independència i decideixin si volen mantenir "l'statu quo" amb institucions com la monarquia espanyola o si volen apostar per la "República Catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una conferència a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), Mundó ha manifestat que les dues opcions defensades pels 'comuns' –reforma de la Constitució i referèndum acordat– no són políticament "possibles" perquè falta el consens entre els partits de l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

"És evident que potser la direcció no es posicionarà", ha dit referint-se als dirigents de les confluències d'esquerres, "però els seus votants necessiten desllorigar aquesta qüestió", ha afegit.

"Qui vol fer una cosa agafa una eina, i qui no, agafa una excusa", ha expressat Mundó en clara referència a la negativa dels 'comuns' d'apostar directament per un referèndum unilateral d'independència (RUI).