Política 17/02/2016

El conseller de Justícia proposa "limitar i delimitar" el nombre d'aforats a Catalunya

Efe
1 min
El conseller de Justícia, Carles Mundó, atenent els mitjans aquest dimecres al Parlament / Pol Solà. ACN

BarcelonaEl conseller de Justícia, Carles Mundó, s'ha compromès aquest dimecres a "limitar i delimitar" l'aforament a Catalunya, tant el nombre de persones com els aspectes que cobreix. Ha lamentat que a Espanya l'aforament és "exageradament present" i ha garantir que el Govern "donarà suport a allò que aprovi el Parlament" sobre aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interpel·lació de Ciutadans, Carlos Carrizosa ha exigit que des del Parlament s'impulsin reformes al Congrés que redueixin "privilegis" com l'aforament o el sistema de nomenament dels magistrats dels Tribunals Superiors de Justícia. Mundó ha recordat, però, que aquesta prerrogativa "no és un privilegi, sinó una garantia perquè es puguin exercir els càrrecs públics sense estar subjecte a denúncies sense fonament".

El titular de Justícia ha lamentat que en la seva exposició, Carrizosa hagi posat al mateix sac els aforament d'Irene Rigau -investigada per la celebració del 9-N- i la de Rita Barberá -pels escàndols de corrupció del seu partit.

stats