Política14/09/2015

Munté denuncia la voluntat "recentralitzadora i d'asfíxia" del govern espanyol

Afirma que la suspensió del TC obstaculitza la posada en marxa de la Hisenda pròpia però no l'atura

Gerard Pruna

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Neus Munté,ha denunciat aquest dilluns la voluntat "recentralitzadora i d'asfíxia" del govern espanyol, després que el Tribunal Constitucional hagi suspès cautelarment la llei de l'Agència Tributària de Catalunya i la de creació de l'impost a les operadores d'internet en haver admès a tràmit els recursos que hi va presentar en contra el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa convocada d'urgència, ha criticat que cada cop que la Generalitat pren una decisió per intentar millorar les seves estructures i aconseguir més recursos topen amb la "suspensió, la negativa i l'impediment" de les lleis per part del Constitucional, i ha lamentat que es vulgui "asfixiar" els ciutadans i els sectors productius.

Cargando
No hay anuncios

Munté ha explicat que en els propers dies presentaran al·legacions a la decisió del tribunal, però ha reconegut que si no prosperen i es manté la suspensió, dificultarà que es pugui complir el calendari previst per posar en marxa la Hisenda pròpia. Tot i això, ha destacat que el Govern no es farà enrere i seguirà treballant per nodrir de personal l'Agència Tributària de Catalunya malgrat "els entrebancs i els obstacles".

La vicepresidenta s'ha mostrat especialment crítica amb la suspensió de l'impost a les operadores d'internet per finançar el cinema català, i ha recordat que el Parlament el va aprovar fa un any sense cap vot en contra –PP i Ciutadans es van abstenir–, i que la previsió era recaptar 20,5 milions d'euros anuals, dels quals, des de l'1 de gener, se n'havien obtingut, ha dit, 6,7.