DIADA NACIONAL
Política 11/09/2014

Muriel Casals defensa que "la veu del poble està per sobre del que opinin uns jutges del TC"

La presidenta d'Òmnium reclama als partits que mantinguin la unitat i celebrin la consulta digui el que digui l'alt tribunal

O. March / R. Tugas
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha asseverat aquest dijous arran de l'èxit de la V que "no tenim por" i que "la veu del poble de Catalunya està per sobre del que opinin uns jutges del Tribunal Constitucional a Madrid". Un clar missatge al Govern i als partits perquè no acatin la sentència de l'alt tribunal a la convocatòria del 9-N. "El Parlament va aprovar una declaració de sobirania, apliquem-la!", ha reclamat Casals, que ha recordat que Pau Casals ja va sentenciar que "la llibertat no és negociable".

De la mateixa manera, la dirigent d'Òmnium ha demanat que "la unitat que tenim aquí es mantingui a les institucions". "Si ells no ens fallen, nosaltres no els fallarem", ha assegurat, i s'ha posicionat clarament, pel que fa a les tibantors en el bloc del dret a decidir, a favor dels partidaris de treure les urnes encara que el TC ho prohibeixi, com reclamen ERC i la CUP.

Així mateix, Casals ha celebrat que Catalunya ha "deixat de ser un poble que recorda derrotes militars i celebra que construeix un nou estat". Ha avançat igualment que començaran a treballar junts i des de ja "per acabar de convèncer que ens cal un país nou". "Mirem cap endavant, ho tenim a tocar!", ha sentenciat, davant de les desenes de milers de catalans mobilitzats en aquesta històrica Diada.

stats