DIADA NACIONAL
Política 11/09/2014

Muriel Casals defensa que "la veu del poble està per sobre del que opinin uns jutges del TC"

La presidenta d'Òmnium reclama als partits que mantinguin la unitat i celebrin la consulta digui el que digui l'alt tribunal

O. March / R. Tugas
1 min

BarcelonaLa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha asseverat aquest dijous arran de l'èxit de la V que "no tenim por" i que "la veu del poble de Catalunya està per sobre del que opinin uns jutges del Tribunal Constitucional a Madrid". Un clar missatge al Govern i als partits perquè no acatin la sentència de l'alt tribunal a la convocatòria del 9-N. "El Parlament va aprovar una declaració de sobirania, apliquem-la!", ha reclamat Casals, que ha recordat que Pau Casals ja va sentenciar que "la llibertat no és negociable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, la dirigent d'Òmnium ha demanat que "la unitat que tenim aquí es mantingui a les institucions". "Si ells no ens fallen, nosaltres no els fallarem", ha assegurat, i s'ha posicionat clarament, pel que fa a les tibantors en el bloc del dret a decidir, a favor dels partidaris de treure les urnes encara que el TC ho prohibeixi, com reclamen ERC i la CUP.

Així mateix, Casals ha celebrat que Catalunya ha "deixat de ser un poble que recorda derrotes militars i celebra que construeix un nou estat". Ha avançat igualment que començaran a treballar junts i des de ja "per acabar de convèncer que ens cal un país nou". "Mirem cap endavant, ho tenim a tocar!", ha sentenciat, davant de les desenes de milers de catalans mobilitzats en aquesta històrica Diada.

stats