POLÍTICA
Política 08/07/2011

Nadal: "CiU ha pactat amb el PP perquè ha volgut, no hem estat cridats a l'acord"

El portaveu del PSC creu que "segurament" el pacte amb el PP va més enllà dels pressupostos i diu que això significaria l'"entrega total" de CiU "als postulats de la dreta"

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, ha criticat aquest divendres al matí l'acord de CiU amb el PP pels pressupostos i ha assegurat que la federació ha decidit lliurement escollir parella de ball. "CiU ha pactat amb el PP perquè ha volgut", ha dit Nadal des del Parlament. "El nostre grup no ha estat trucat a la negociació parlamentària". "CiU no ha tingut la capacitat de diàleg, ni la voluntat política d'obrir l'acord a un ampli espectre", ha afegit. Nadal creu que "segurament" el pacte CiU-PP va "més enllà" dels pressupostos i que això significaria "entrega total" de CiU "als postulats de la dreta". De fet, ha donat nom a l'acord: "El pacte del Palau", n'ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"CiU haurà d'explicar per què decideix pactar amb uns i no altres temes com la política econòmica, educativa, sanitària o formacional", ha advertit el portaveu socialista. "Amb quin nervi nacional tractarà CiU tots aquests temes i amb qui".

Obert a pactar la llei òmnibus

Tot i l'acord pels pressupostos, el PSC està obert a propers acords, com el que s'està negociant per la llei òmnibus. De fet, dimarts passat el Govern va dividir la macrollei per acostar-se a socialistes i republicans. Tot i això, Nadal ha advertit: "La multilateralitat dels pactes té un límit, i CiU haurà de decidir".

stats