Rodalies
Política 17/08/2011

Nadal a Recoder, sobre Rodalies: "Ets l'amo, fes d'amo!"

El cap de l'oposició creu que el Govern hauria de "reconèixer que s'ha equivocat" amb la gestió del PIRMI

Redacció
2 min
Quim Nadal, en un moment de l'entrevista amb l'ARA / JORDI PIZARRO

BarcelonaEl líder del grup socialista al Parlament, Joquim Nadal, ha respost al conseller de Territori, Lluís Recoder, que ahir va titllar de "ficció" el traspàs de Rodalies a la Generalitat. Segons Nadal, "de cap de les maneres va ser un error acceptar el traspàs de Rodalies". "L'error és mirar-s'ho des de la barrera, i no implicar-s'hi a fons. No s'han arremangat, no s'han mullat. Ets l'amo, fes d'amo!", ha instat Nadal al seu successor. Tot i així, Nadal ha admès que l'Estat "està incomplint el calendari d'inversions", però de totes maneres ha remarcat que "una cosa és la infraestructura, que segueix sent de l'Estat, i una altra la circulació de trens". A més, l'exconseller ha recordat que Recoder "bé que va exhibir la R8" quan es va inaugurar fa unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistat a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, Nadal ha qualificat de "disbarat" i de "provocació innecessària" la decisió del Govern de canviar el sistema de pagament del PIRMI i "deixar sense cap explicació l'1 d'agost les persones que la rebien per després explicar progressivament que la cobraran per taló". En la seva opinió, "el control del frau i les irregularitats s'hauria de fer de forma continuada, al llarg del mes", però no d'una manera que "ha afectat milers de famílies senceres que han estat molts dies sense cobrar".

"Hi ha hagut un error, i el més noble, el més valent, seria reconèixer que s'han equivocat. Estem d'acord que es persegueixi el frau, però no permanentment menystenir els beneficiaris d'aquesta renda, considerant-los molt poca cosa, per mantenir una mesura que ha estat equivocada de soca-rel", ha afegit Nadal, que ha qualificat de "ridícul" que el Govern "exhibeixi ara percentatges alts de gent que ja ha cobrat", perquè això s'hauria d'haver assolit l'1 d'agost. "Se'ls enganxarà amb el mes següent i encara no hauran arribat al 100%".

En referència a la voluntat del candidat del PSOE a les eleccions del 20-N, Alfredo Pérez Rubalcaba, de suprimir les diputacions, Nadal s'hi ha mostrat favorable, però ha matisat que gran part de les seves competències i recursos s'haurien de traspassar als ajuntaments o òrgans supramunicipals com els consells comarcals.

Sobre el futur del PSC, Nadal ha reconegut que Miquel Iceta "està ben situat partit endins", però s'ha referit també als alcaldes de Terrassa i Lleida, que "han guanyat pes". En aquest sentit, ha afegit que les dues majories absolutes que ha aconseguit Àngel Ros a la capital del Segrià el converteixen en un "actiu electoral" de cara a encapçalar la llista de les futures eleccions al Parlament de Catalunya, tot i que ha recordat que això es decidirà en unes primàries. Finalment, ha insistit que ell està "disposat" a seguir estant en primera línia dins del partit si el futur secretari general el considera "útil".

stats