POLÍTICA
Política 23/06/2013

Navarro considera que l'independentisme "privatitza" la Diada amb la cadena humana

El líder socialista diu que l'Onze de Setembre ha de ser per celebrar el que "uneix", i també es mostra molest amb el "Concert per la Llibertat", perquè per ell "la llibertat és una cosa diferent"

Efe
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha considerat una falta de respecte que els partits "que caminen cap a la independència" com CiU i ERC pretenguin, al seu parer, "privatitzar" la Diada de Catalunya, que aquest any estarà protagonitzada per una cadena humana a favor de la sobirania política organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana. En declaracions a Efe, Navarro ha afirmat que la Diada de l'11 de setembre ha de ser una jornada per celebrar la unió dels catalans i no per generar divisió, que és el que fan, al seu parer, partits com CiU i ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC, que va convocar la multitudinària manifestació del passat 11 de setembre a Barcelona, i Òmnium organitzaran enguany la Via Catalana cap a la Independència, que emula la cadena humana bàltica que el 1989 va precedir la independència dels Països Bàltics de l'antiga URSS.

"Un dia per celebrar el que ens uneix"

"Em sembla una falta de respecte que es privatitzi la Diada, que és el dia de tots, dels catalans de dretes, dels d'esquerres, dels independentistes, dels federalistes, dels centralistes ... En un dia que és per celebrar el que ens uneix, el que fan aquests partits és just el contrari, i el converteixen en un dia de divisió dels catalans", ha assenyalat.

I ha afegit en aquest sentit: "El Govern estimula que es perdi el caràcter institucional de la Diada de tots. No podem permetre que es privatitzi aquest dia per part de ningú". Navarro també s'ha referit al "Concert per la Llibertat", que se celebrarà el proper 29 de juny al Camp Nou, una cita a la qual no assistirà.

"Per a mi, la llibertat és una cosa diferent de la que proposa una part, evidentment una part important, dels ciutadans, però penso que se li ha de tenir més respecte. La llibertat d'uns pot ser que no sigui compartida pels altres", ha explicat. Així, Navarro ha defensat "la llibertat de poder anar juntament amb la resta dels pobles d'Espanya i d'Europa pel camí de l'acord i del progrés". "El concert es diu 'per la llibertat', però jo he lluitat molt per la llibertat, per a mi és un principi molt important. De fet, una de les meves cançons favorites és 'Per la llibertat' de Serrat, que posa música a un poema de Miguel Hernández. Per mi la llibertat és una altra cosa ", ha conclòs Navarro.

stats