Política 29/04/2014

Cañete, sobre l'agressió a Navarro: "La immensa majoria dels catalans són persones d'ordre"

El candidat del PP a les europees diu que a Catalunya pot "haver-hi alguns ressentiments"

Europa Press
1 min

MadridEl candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, confia que les agressions que han patit alguns polítics a Catalunya –com la del socialista Pere Navarro– siguin només una "anècdota de precampanya" i ha recalcat que els catalans "tenen moltíssim sentit comú" i la "immensa majoria són persones d'ordre a qui no agrada la violència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre ha confiat que durant la campanya s'imposi el sentit comú i que sigui una "campanya tranquil·la" perquè Espanya és "una democràcia madura". Segons ha dit, la pitjor campanya que recorda és la que va coincidir amb la guerra de l'Iraq –municipals i autonòmiques de 2003–, quan "l'esquerra boicotejava tots els actes", però creu que "ara no hi ha cap raó perquè cap força política boicotegi a ningú". A més, ha dit que la situació econòmica està millorant.

A Catalunya, ha dit, pot haver-hi "alguns ressentiments" i "algú que sigui exaltat", però la majoria de catalans tenen "moltíssim sentit comú". I ha recalcat que ell, en els últims dos anys i mig en què ha estat ministre, ha recorregut totes les províncies i no ha tingut cap incident. "Confio que fem les coses raonablement bé i les eleccions europees siguin una festa de la democràcia", ha conclòs.

stats