ELECCIONS EUROPEES
Política 08/05/2014

Navarro: “No podem permetre que ens segrestin les eleccions”

El líder del PSC alerta que CiU i PP parlen de la consulta per tapar el debat de les retallades que apliquen

Sara González
2 min
Jaume Collboni, Esther Niubó, Javi López i Pere Navarro, en el míting d'arrencada de la campanya per a les eleccions europees del 25-M / CÈLIA ATSET

BarcelonaAra, no toca parlar del 9-N. Aquest és un dels principals missatges que ha llançat el líder del PSC, Pere Navarro, en el tret de sortida de la campanya des del barri d'Horta de Barcelona. "No podem permetre que ens segrestin les eleccions", ha insistit. Segons ell, els dos dirigents que parlen més de la consulta són el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho i que ho fan per no haver de parlar de les retallades. "Quan més agiten les banderes, més amaguen les seves polítiques antisocials", ha etzibat Navarro davant d'uns 350 assistents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Seguint en aquesta línia, el cap de llista, Javi López, ha presentat aquests comicis com una "revàlida" de les polítiques de Mariano Rajoy en les quals Catalunya tindrà "un paper clau" perquè els socialistes puguin arrabassar el comandament de la UE als populars. El gran objectiu del 25-M, ha insistit, és "capgirar" les polítiques de retallades imposades per la dreta i recuperar "el somni" d'una Europa que estigui al servei de les persones i no dels mercats. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la número dos de la candidatura del PSC, Esther Niubó, que ha reivindicat la importància d'infraestructures com el corredor mediterrani, un dels grans cavalls de batalla del partit a Europa.

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha fet també una crida a acabar amb les polítiques de retallades de la dreta. "Si no provoquem el canvi, 30 anys després Margaret Thatcher haurà guanyat la batalla a l'Europa del benestar", ha etzibat. De fet, ha assegurat que el "dogma de l'austeritat" que Europa ha acabat fent seu és un "cop d'estat silenciós" d'uns mercats que imposen la seva lògica "sobre els ciutadans i la democràcia". En clau barcelonina, Collboni ha reivindicat la figura de Pasqual Maragall, que va impulsa una Barcelona amb "vocació internacional" i amb un paper líder en l'euroregió.

stats