Política 19/01/2013

Navarro carrega contra CiU i ERC i anuncia que no subscriurà cap proposta que s'allunyi de la "legalitat"

El líder socialista tensa la corda en un cap de setmana clau per saber si el PSC se sumarà al consens al voltant de la declaració de sobirania

Ara
2 min
Navarro, a la reunió de l'executiva del PSC, aquest dilluns / EFE

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha referit aquest dissabte a les negociacions sobre la declaració conjunta pel dret a decidir, que es votarà en el ple del Parlament del proper 23 de gener, i ha carregat precisament contra CiU i ERC. "Em sembla preocupant que CiU i ERC creguin que no han de respectar el principi de legalitat. No se m'acut a l'Europa del segle XXI que un Govern pugui propiciar una cosa que no respecti la normativa legal de la qual tots ens hem dotat", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Navarro ha fet aquestes declaracions a Granollers, abans de participar en el consell de federació del PSC del Vallès Oriental. Per assolir un acord en les negociacions, s'ha mostrat disposat a apostar per un text "molt més reduït en què hi hagi un principi democràtic de participació i es reconegui que Catalunya és un subjecte polític". "Estem disposats a fer-ho –ha dit Navarro– si els altres partits també estan disposats a no anar més enllà i pressuposar un futur que no tots compartim", ha conclòs. El PSC no vol que la declaració defineixi el poble català com a subjecte "sobirà", tal com pretenen CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

Navarro ha explicat que el PSC "presentarà un text que s'adequarà a la legalitat i que serà assumible per tots els partits, però no estem disposats a adherir-nos a propostes d'altres que no tenen res a veure amb la legalitat i que són documents que prefiguren una determinada relació entre Catalunya i la resta d'Espanya".

En aquest sentit, el primer secretari del PSC ha afirmat que "no es tracta que el PSC se sumi a una proposta d'altres, sinó d'arribar a consensos entre els partits que defensem el dret a decidir". A més, Navarro ha afegit que "si el proper dia 23 alguns partits polítics pensen que hem de trobar un document en el qual el dret a decidir sigui un mer tràmit per avançar cap a la independència, per a nosaltres això seria un frau democràtic al qual no podríem donar suport".

stats