Política 12/05/2018

"Els nostres temors s'han vist confirmats": l'oposició qualifica el discurs de Torra de "radical"

El PSC, el PP i Cs consideren que el candidat no ha parlat per a "tot el país" en la seva intervenció

Ruth Pérez / Anna Mascaró
2 min
Joaquim Torra, aquest dissabte, entrant a l'hemicicle

BarcelonaDes del nomenament del candidat a la investidura, l'oposició havia expressat el seu rebuig a Quim Torra, a qui tant el PP com Cs i el PSC consideren representant d'una de les ales més dures de l'independentisme. Després del seu discurs d'investidura, el líder socialista, Miquel Iceta, ha considerat que aquests "temors s'han vist confirmats" i la número u de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha considerat la intervenció de Torra "molt radical", una valoració secundada pel PP, mentre que la líder dels comuns ha lamentat que el diputat hagi "perdut" una "oportunitat per parlar per a tot el país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Iceta, de les paraules del presidenciable se'n desprèn "més retòrica que projecte" així com "més passat que futur". De forma rotunda, el socialista ha considerat que "el fracàs està servit" si la legislatura avança tal com ha anunciat Torra.

Per la seva banda, Arrimadas ha lamentat la "falta d’autocrítica" en les paraules del candidat. També ha censurat que Torra "no hagi fet cap crida a un canvi de rumb": "Segueix en la mateixa direcció i amb més radicalització".

El president del subgrup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, s'ha expressat en els mateixos termes que Arrimadas i ha qualificat d'"incendiari" el discurs de Torra. L'ha trobat fins i tot més radical que Carles Puigdemont que, al seu costat, ha afirmat, queda "com un aficionat". Albiol ha assegurat que Torra "ha oblidat" la majoria del poble català i que "de segur", si finalment Quim Torra és investit, hi haurà "conflicte garantit".

Per la seva banda, la portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha indicat que la sessió d'investidura "ha començat amb mal peu, perquè ha començat amb unes disculpes", fent referència a les polèmiques piulades que Quim Torra va fer fa més de cinc anys al seu compte de Twitter, per les quals el diputat es va haver de disculpar ahir. Segons la portaveu, "hi ha una gran part del país que no s’ha sentit al·ludida perquè s’ha fet referència a legitimitats passades i no de futur", ha matisat.

stats