Política 01/12/2011

Una veïna de Nou Barris rebutja de Trias la Medalla d'Honor de Barcelona per les retallades de CiU

María Ruiz Martos es presenta a l'entrega de la distinció però no l'accepta. "Ve d'un govern que està retallant en tot allò pel qual he lluitat i lluitaré", va al·legar

Ara
1 min

BarcelonaUna dirigent veïnal de Nou Barris, María Ruiz Martos –Maruja, com se la coneix al barri–, va rebutjar aquest dilluns la Medalla d'Honor de Barcelona que el ple municipal li lliurava perquè "ve d'un govern que està retallant en allò pel que he lluitat i lluitaré", en referència al govern municipal de CiU, la mateixa formació que governa la Generalitat i que ha anunciat diversos plans d'austeritat que afecten la sanitat i d'altres àmbits dels serveis i de la funció pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La veïna va acudir a l'Ajuntament a l'acte d'entrega de la distinció. Fins i tot va sortir al faristol quan va ser el seu torn i va prendre la paraula, però va optar per rebutjar la medalla davant mateix de l'alcalde, Xavier Trias, que va fer un gest de resignació amb les espatlles i va continuar amb la cerimònia.

El col·lectiu PachamamaTV ha distribuït a YouTube les imatges en vídeo de l'episodi, amb una veu en off que lloa l'actitud de María Ruiz. És el vídeo que veieu en aquesta pàgina, on es veu i se sent que una gran part del públic que hi havia al Saló de Cent, que acompanyava Ruiz, va aplaudir la seva intervenció.

stats