AFER ZIANI
Política 18/05/2013

'Time' vincula l'expulsió de Ziani al seu activisme independentista

El prestigiós setmanari dels EUA el situa com una peça clau perquè els immigrants donin suport al procés sobiranista i posa en dubte els arguments del CNI

Ara
2 min

BarcelonaEl prestigiós setmanari nord-americà 'Time' relaciona en un extens article l'expulsió de Noureddine Ziani de Catalunya amb el seu activisme sobiranista en l'entitat Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, propera a CDC. La revista afirma que l'entrebanc suposa una turbulència per al procés independentista, que 'Time' recorda que es va accelerar la tardor del 2012 amb l'objectiu de convocar aviat un referèndum. "Volem que els nous catalans comprenguin els beneficis de la sobirania", citen al director de la fundació Nous Catalans, Àngel Colom, amb qui Ziani "ha fet xerrades sobre la qüestió a les mesquites del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la revista situa el marroquí expulsat com un pilar del procés per convèncer els nouvinguts. Així, recorda que en el referèndum del Quebec el 90% dels immigrants van votar en contra de la independència i afirma que els sobiranistes catalans volen evitar una situació similar. 'Time' entrevista el director de Fedelatina, Hermes Castro, que explica que molts nouvinguts de l'Amèrica Llatina "tenen certa afinitat per la independència" perquè els seus països d'origen ja es van alliberar d'Espanya fa dos segles.

En el reportatge, Ziani rebutja les acusacions del CNI. "Tota la meva trajectòria professional he treballat sempre contra l'extremisme i per la integració i l'harmonia social", afirma en declaracions a la revista. Ho confirmen també l'eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, i el diputat d'ERC a Madrid Alfred Bosch. 'Time' fins i tot recorda la guerra bruta d''El Mundo' durant la campanya electoral, en què va publicar informes falsos en principi provinents del ministeri de l'Interior.

"És un crim per a un immigrant involucrar-se en el procés polític de Catalunya?", cita el setmanari Ziani, que afegeix, per acabar el reportatge: "És un crim sentir-se català? Si això és democràcia, no la vull".

stats