Pressupostos de la Generalitat
Política 08/02/2012

Les sis noves taxes que vol aprovar el Govern

El tabac, la caça o la formació sanitària estaran sotmesos a nous impostos. L'executiu busca nous ingressos per compensar l'ajornament de la taxa turística

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLes exigències del PP d'ajornar l'aplicació de la taxa turística i de limitar el tiquet moderador de la sanitat han portat el Govern a buscar noves fórmules per aconseguir els ingressos esperats que li permetin quadrar el pressupost del 2012. Amb aquest objectiu, l'executiu català pretén incorporar als pressupostos sis noves taxes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Taxa a la venda de tabac

Les gasolineres i altres establiments de conveniència –que obren cada dia– hauran de pagar 70 euros per obtenir el certificat que les autoritzi a intal·lar màquines expenedores de tabac.

2. Taxa a les obres de cinema

Els titulars dels drets d'explotació d'obres cinematogràfiques hauran de pagar entre 10 i 150 euros, en funció de la durada de la cinta, per obtenir la qualificació per a grups d'edat, imprescindible per a la seva projecció.

3. Taxa a la caça amb armes

L'obtenció del permís de caça amb armes per tres anys tindrà un cost de 63 euros, i el de cinc anys valdrà 105 euros.

4. Taxa a la publicació al DOGC

Publicar anuncis al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya implicarà el pagament d'una taxa de 200 euros, que s'apujarà fins als 300 en cas que la publicació es faci amb caràcter d'urgència. Si s'utilitzen mitjans electrònics, hi haurà bonificacions.

5. Taxa a la formació sanitària

Per obtenir un document acreditatiu d'haver rebut formació sanitària caldrà pagar una taxa de 152 euros en el cas que la formació hagi estat presencial, i de 179 euros si ha estat a distància.

6. Taxa als principis farmacèutics

Les empreses farmacèutiques pagaran 561 euros per cada dia de comprovació del compliment de la normativa dels nous principis actius que hagin desenvolupat, i 104 euros més per aconseguir l'emissió del certificat corresponent.

stats