Política 26/08/2014

Núria Parlon: "Una declaració unilateral d'independència seria un greu problema per a Catalunya"

Segons la número dos dels socialistes catalans, la solució passa per reformar la Constitució per tal de "fer possible la consulta"

Josep Gudiol
1 min

BarcelonaLa número dos del PSC, Núria Parlon, ha declarat aquest dimarts als passadissos del Parlament que la solució al conflicte entre el govern català i l'espanyol "passa per reformar la Constitució per tal de fer possible la consulta". Parlon ha declarat que l'escenari d'una declaració unilateral d'independència seria un "greu problema" per Catalunya. La dirigent socialista s'ha sumat així a les declaracions del seu company partit, Celestino Corbacho, que ha criticat la gestió de la consulta que està fent el Govern i ha assegurat que en cas de convocar unes noves eleccions plebiscitàries, el president de la Generalitat, Artur Mas, quedaria "inhabilitat" per liderar cap llista. Tot i això, Parlon no s'ha mostrat tan dura en la seva crítica al president, tot i que ha qualificat la situació actual de "caos institucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre què s'hauria de fer en cas de no produir-se la consulta del 9 de novembre, la socialista s'ha limitat a retreure a l'executiu que "no té pla B, però és que tampoc coneixem amb prou consistència el pla A". I ha afegit: "A dia d'avui, el que tenim és un govern català i un govern espanyol que no es posen d'acord perquè la consulta es pugui produir en un entorn de legalitat".

Parlón també ha volgut reclamar una Diada "que sigui inclusiva i on tothom ho celebri com cregui més convenient". "Que tothom pugui expressar el que pensa, assistint a la convocatòria que cregui oportuna per demanar la consulta, la independència o la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya que cregui millor", ha assegurat.

stats