ELECCIONS MUNICIPALS
Política 08/04/2015

Oleguer Presas: "No hi ha res a fer amb aquesta Espanya"

L'exjugador del Barça és el número 23 de la llista de Crida per Sabadell per a les eleccions municipals del 24 de maig

Ara
2 min
Oleguer Presas, a l'assemblea d'autobusos de TMBB

BarcelonaOleguer Presas, exjugador del Barça, ocuparà el número 23 de la llista de Crida per Sabadell per a les eleccions municipals del 24 de maig. "No hi ha res a fer amb aquesta Espanya, però tampoc amb aquesta Europa ni amb aquest sistema econòmic que tenim. Hem de començar a canviar des de la base, des dels municipis, tot aquest sistema que tenim", ha dit a 'El món a RAC1' aquest dimecres. "El procés s'ha d'entendre com un procés, no només d'independència i de banderes, sinó que sigui un procés d'alliberament real que transformi la relació amb l'estat espanyol i el model de societat que volem", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la política que s'ha fet en els últims anys a Sabadell, Presas ha explicat que s'ha fet "política clientelar": "Ets dels meus o estàs contra mi", ha dit sobre l'estil de Bustos. "Tenir aquest tipus de manera de fer ha estat una rèmora per a la ciutat de Sabadell", i ha afegit: "El candidat del PSC és el senyor Ayuso, línia continuista amb el que s'estava fent, amb aquesta política obscura".

Presas ha explicat que Crida per Sabadell està impulsada per "la CUP, Entesa per Sabadell i el Moviment Popular per Sabadell, amb la idea d'aglutinar l'esquerra", i ha comentat que "és molt més sa trencar l'estructura de lideratges, que la gent s'identifiqui amb un moviment, no amb una persona"

Sobre les eleccions al Parlament de Catalunya, Presas ha dit que "més que plebiscitàries, són plebiscitàries i constituents, van més enllà, han de servir per construir un nou Estat" i, després de dir que no aniria a una llista unitària, ha apuntat: "Una llista unitària era una manera de salvar políticament Convergència i de seguir capitanejant el procés des de la institució".

stats