EL CAS PALAU I CDC
Política 07/04/2011

L'oposició força CiU a fer comparèixer el secretari del Govern pel cas del finançament irregular de CDC

CiU esquiva la primera derrota al Parlament resignant-se a votar a favor de la compareixença de Germà Gordó. La federació va impedir-ho el primer cop que es va votar al Parlament gràcies al suport de Solidaritat Catalana

Redacció
1 min

BarcelonaLa Comissió de Justícia del Parlament ha aprovat aquest dijous la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, per explicar el canvi de criteri dels serveis jurídics de la Generalitat sobre la petició d'imputació de càrrecs de CDC pel cas Palau pocs dies després que CiU assumís el Govern. ICV-EUiA i PSC havien presentat dues sol·licituds en el mateix sentit, però els socialistes també havien demanat que comparegui la cap del gabinet jurídic, Margarida Gil, si bé CiU i PP ho han bloquejat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU ha esquivat la que s'albirava com la seva primera derrota parlamentària argumentant compromís amb la transparència i per “acabar ja amb aquest tema”. Aquesta era la segona vegada que la compareixença de Gordó es votava al Parlament. La primera vegada, a la comissió d'Afers Institucionals, no va prosperar pel veto de CiU i Solidaritat Catalana per la Independència, formació que ostentava el vot dels set diputats del grup mixt. Avui, però, qui exercia el vot dels set diputats del mixt era C's, de manera que si CiU hi votava en contra es quedava sola i en minoria.

stats