PRESSUPOSTOS
Política 29/04/2013

Junqueras repta el PSC i el PP a "tenir el coratge d'explicar què retallarien" per complir amb el dèficit de l'1,2%

El líder d'ERC veu lògic que "gent amb un nivell de vida poc afectada pel pressupost públic es prengui el luxe de donar lliçons als que prenen decisions que afecten la vida de milers de persones", en relació a la xiulada a Mas en el Trofeu Godó de tenis

Roger Tugas
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en la roda de premsa setmanal dels republicans / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha negat aquest dilluns a acceptar uns pressupostos amb l'1,2% de dèficit i ha carregat contra el PSC i el PP per exigir els comptes. "Tots els autonomistes que no volen que Catalunya sigui un país independent que ens expliquin què és el que s'ha de retallar, que tinguin el coratge d'explicar-ho a la societat catalana", ha etzibat el líder republicà, que tanmateix ha explicat que el seu suport als pressupostos dependrà d'altres qüestions a banda del límit de dèficit, perquè "el sostre de dèficit és una part petita de la composició pressupostària, el principal problema de la nostra societat és que paga molts impostos dels que Espanya ens torna". "El sostre de dèficit és un instrument que ens dóna l'Estat per endeutar-nos per pagar allò que l'Estat ens pren, hem de pagar interessos pel que l'Estat ens pren", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Junqueras ha denunciat qui crida a acceptar el dèficit imposat: "L'1,2% dibuixa un escenari impossible, i davant d'això hi ha dues actituds possibles: aquells que volen obligar a donar per bons uns pressupostos que donen per bo allò que decideix el govern espanyol, o aquells que denuncien que els problemes que pateix la societat són fruit de les retallades injustes i arbitràries de l'Estat". "La clau de l'èxit ve del fet que el conjunt del país triï on posa la pressió, al govern de la Generalitat o a l'estat espanyol", ha assegurat, tot reclamant suport per resistir davant Madrid. De fet, el líder d'ERC s'ha mostrat convençut que, mentre imposa l'1,2% a les comunitats autònomes, l'Estat es mantindrà en uns nivells de dèficit del 10%, com els anys anteriors, "deu cops més del que permet a Catalunya".

La xiulada a Mas entra "dins la lògica dels esdeveniments"

Quant a la xiulada que va rebre Artur Mas en el Trofeu Godó de tenis, Junqueras ho ha situat "dins la lògica dels esdeveniments". "Hi entra que gent amb un nivell de vida poc afectada pel pressupost públic es prengui el luxe de donar lliçons als que prenen decisions que afecten la vida de milers de persones", ha etzibat.

stats