ELECCIONS MUNICIALS
Política 12/05/2015

Junqueras afirma que la independència és "un deure" perquè permetria avançar cap a la justícia social

El líder d'ERC insta a L'Hospitalet a "apel·lar no només als independentistes que fa temps que estan convençuts, també als que comparteixen la inquietud de les injustícies del present"

Roger Tugas
2 min
Junqueras, junt al candidat d'ERC a L'Hospitalet, Toni Garcia, i Toni Comín / CRISTINA CALDERER

L'Hospitalet de LlobregatEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha vinculat aquest dimarts davant unes 200 persones a L'Hospitalet de Llobregat la necessitat de la independència per garantir la justícia social i la lluita contra la corrupció. Ho ha dit a l'edifici de La Farga, a la sala del costat on el president de C's, Albert Rivera, protagonitzava un míting amb un to ben diferent, i amb una aguda afonia causada per "tants dies fent campanya arreu". "Un informe del BBVA diu que Catalunya està a la cua de l'Estat en la despesa en sanitat i ensenyament i també diu que som els que paguem més impostos", ha recordat, cosa que implica que "la majoria dels impostos que paguem al nostre país no repercuteix en els nostres ciutadans, i qui ho paga és qui més necessita les escoles i els hospitals". "Quan parlem d'igualtat d'oportunitats i justícia social no és un concepte buit", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot això, Junqueras ha subratllat que, "si la independència és una oportunitat per millorar la justícia social i la igualtat d'oportunitats, la independència no és sols un dret, és un deure", i encara ho ha reiterat: "Si actuant d'una determinada manera garantim un futur més just i lliure, no estem parlant d'un qüestió de dret, és una necessitat". Igualment, el dia que el diputat de CiU Xavier Crespo ha renunciat a l'escó abans del judici pel cas Clotilde ha tornat a denunciar que existeix "una veritable indústria de la corrupció, formada per la majoria de dirigents d'alguns partits polítics", la qual "priva de recursos que destinaríem a escoles, hospitals i polítiques socials". Per ajudar a remar cap a la independència en una ciutat que històricament no s'ha alineat amb el sobiranisme, ha instat a "apel·lar no només als independentistes que fa temps que estan convençuts, també als que comparteixen la inquietud de les injustícies del present, gent d'orígens molt diversos". "Estem convençuts que, si som molts els que estem convençuts de valors universals, segur que guanyarem, el futur de L'Hospitalet està a les vostres mans", ha conclòs.

Una eina per "construir un país socialment just i sense un pam de corrupció"

Al seu torn, el cap de llista d'ERC per L'Hospitalet, Antoni Garcia, ha defensat que "gent d'orígens diversos tenim un somni en comú, construir una societat millor" i, per fer-lo real, "el que necessitem és la independència, la República catalana". "La independència és l'eina per construir un país socialment just i sense un pam de corrupció", ha asseverat. Així mateix, el portaveu de Socialisme Catalunya Llibertat, Toni Comín, ha recordat que ell va ser federalista però que l'Estat li va demostrar que, si defensava la llibertat, l'única via era la independència. Igualment, ha cridat a posar la independència al servei de la justícia social i ha assegurat que ERC està fent el paper central que abans van protagonitzar el PSUC i el PSC de Pasqual Maragall per vincular avenç nacional i social.

Entre els assistents a l'acte hi havia el líder de Súmate, Eduardo Reyes,atès que el número dos de la llista dels republicans és Coque García, un dels dirigents de l'associació de castellanoparlants independentistes.

stats