Política 28/08/2014

Junqueras diu al 'Financial Times' que la negativa a autoritzar la consulta afectarà l'economia espanyola

En una entrevista al rotatiu, el líder republicà alerta que el rebuig provocarà la retirada d'inversions estrangeres i una nova pressió sobre la prima de risc

Ara
1 min
Oriol Junqueras, en una imatge recent / ACN

BarcelonaEls inversors internacionals es faran enrere i els mercats tornaran a desconfiar del deute espanyol. La previsió l'ha fet Oriol Junqueras en una entrevista que aquest dijous publica el 'Financial Times', i en la qual el líder republicà alerta de les conseqüències econòmiques negatives a les quals, segons ell, s'enfronta el govern espanyol si insisteix a negar als catalans la possibilitat de votar el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El deute de l'estat espanyol s'ha de pagar amb els nostres impostos, i no crec que la millor manera que té el govern espanyol de retornar aquests diners sigui enfrontant-se als seus propis ciutadans", diu Junqueras en l'entrevista, en la qual assegura que "si jo fos inversor estaria més tranquil sabent que una Catalunya independent està preparada per complir amb les seves obligacions que no pas sabent que el regne d'Espanya té un conflicte amb els seus propis ciutadans".

Segons el diari anglès, "el xoc que s'apropa" entre Catalunya i Espanya no ha tingut, fins ara, conseqüències negatives en els mercats. El rotatiu apunta als beneficis de la borsa i als interessos que ara paga l'Estat, situats en un mínim històric, com a prova que l'economia espanyola travessa un bon moment. Amb tot, alerta que alguns banquers i empresaris afirmen "en privat" que el conflicte català podria deixar tocada la incipient recuperació econòmica.

stats