EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política06/02/2012

ICV i ERC preparen una ofensiva per sumar el PSC al concert econòmic

Ecosocialistes i republicans defensen que el nou pacte fiscal, amb CCOO i UGT al costat, se situa a la centralitat i demanen als socialistes que es desmarquin del PSOE

Roger Tugas

BarcelonaBona part de l'esquerra social, sindical i política ja està a favor del concert econòmic i pràcticament l'única força progressista que se'n desmarca és el PSC. ICV i ERC, però, pressionaran per afegir-lo al consens apel·lant a la centralitat en què s'ha situat la proposta del nou pacte fiscal –en especial després del recent suport de CCOO i UGT–, el cost polític que podria suposar desmarcar-se'n i a què la derrota de Carme Chacón en la carrera per liderar el PSOE permet als socialistes catalans poder desmarcar-se més de la formació estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ecosocialistes i republicans han constituït una comissió conjunta per pactar una proposta comuna de concert econòmic que els faci guanyar força i per dotar de raons a la formació liderada per Pere Navarro per sumar-s'hi. El suport d'ICV, ERC, CCOO i UGT "hauria de servir perquè el PSC defensés sense ambigüitats el pacte fiscal, però el problema és el PSOE", lamenta un dirigent ecosocialista.

Cargando
No hay anuncios

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.