Política 24/08/2015

Per què el Barça va de blaugrana? L'historiador Junqueras es vesteix de tertulià esportiu per un dia

El president d'ERC rememora episodis de la història del Barça a RAC1 i valora molt positivament la irrupció de Sergi Roberto com a lateral dret del Barça

Ara
1 min
Oriol Junqueras, durant la conferència 'Crida a un nou país: la República Catalana' / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha canviat temporalment de professió aquest dilluns a RAC1. El president d'ERC ha participat a la tertúlia esportiva de l'emissora, on ha fet servir els seus coneixements com a historiador per explicar els motius pels quals el Barça va de blaugrana i el Madrid juga de color blanc. "L'origen de la samarreta blaugrana no està clar", ha explicat Junqueras, que ha posat damunt la taula com a teoria l'origen suís de Hans Gamper i la seva hipotètica vinculació amb el Basilea. Sobre el Madrid, la qüestió ha estat més clara: tots els equips que estan vinculats a la casa reial espanyola acostumen a vestir amb els seus colors, que són el blanc i el blau. Una explicació que també serveix per a l'Espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras també ha reflexionat sobre el paper polític i social del Barça, i s'ha referit especialment a la xiulada a la marxa reial que es va produir durant la dictadura de Primo de Rivera. "És un club que neix vinculat a la comunitat estrangera de protestants a Barcelona", ha apuntat. Aprofundint en l'aspecte dels colors de les samarretes de les seleccions nacionals, el líder republicà ha apuntat que estan vinculats als colors que es feien servir durant les guerres.

El dirigent d'ERC, en clau d'actualitat futbolística, s'ha mostrat molt satisfet pel partit que va fer ahir Sergi Roberto al camp de l'Athletic de Bilbao, en què el Barça va aconseguir la victòria per 0-1.

stats