CAS DE LES ITV
Política 19/03/2013

Oriol Pujol delega les seves funcions al Parlament i al partit després de ser imputat

Jordi Turull assumeix la presidència del grup parlamentari de CiU mentre Josep Rull i Lluís Coromines assumeixen les funcions de la secretaria general de CDC

Oriol March
1 min

BarcelonaOriol Pujol ha decidit delegar aquest dimarts les seves funcions a la secretaria general de CDC i a la presidència del grup parlamentari després de la seva imputació per la trama de les ITV. Així ho ha anunciat en una roda de premsa a la seu del partit nacionalista al cap de poca estona de transcendir la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el seu cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha comparegut acompanyat de Lluís Corominas, Josep Rull i Jordi Turull. Pujol ha explicat que mantindrà l'acta de diputat. Corominas i Rull assumeixen les funcions de la secretaria general i Turull, la presidència del grup parlamentari.

"He estat citat a declarar perquè es veuen indicis, ni tan sols provats, d'alguna cosa relacionada amb el tràfic d'influències. Però això no vol dir que els fets estiguin provats. No és una condemna ni una culpabilitat", ha insistit.

Pujol va ser nomenat secretari general de CDC al congrés que el partit va celebrar fa poc menys d'un any a Reus. És el cinquè fill de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, i va ser secretari general del departament d'Indústria en l'última legislatura del seu pare al capdavant del Govern.

"Els indicis seran aclarits"

El dirigent nacionalista ha insistit que no ha estat col·laborador necessari en cap frau d'inspecció tècnica de vehicles. "No he pretès tenir cap relació amb aquest àmbit", ha assegurat Pujol. "Vaig voler millorar un sector en concret", s'ha defensat.

stats