NOU PARLAMENT
Política15/12/2010

Oriol Pujol presidirà el grup parlamentari de CiU i Jordi Turull en serà el portaveu

Josep Rull i Dolors Batalla sonen amb força com a secretaris de la mesa del Parlament per la federació nacionalista

Redacció

BarcelonaOriol Pujol serà el nou president del grup de CiU al Parlament de Catalunya, mentre que Jordi Turull en serà el portaveu, segons han explicat a Efe fonts de la federació nacionalista. Pujol va exercir la passada legislatura com a portaveu parlamentari, al costat del cap de l'oposició, Artur Mas, que presidia el grup i que en les pròximes setmanes es convertirà en el nou president de la Generalitat. La feina de portaveu adjunt seguirà recaient en el democristià Josep Maria Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull, per la seva banda, va tenir un paper molt destacat a l'última legislatura, en denunciar l'existència d'informes externs sense utilitat encarregats pel Govern i ser el portaveu de CiU a la comissió parlamentària d'investigació sobre el cas Palau.

Cargando
No hay anuncios

De cara a la mesa del Parlament, Núria de Gispert és la candidata de CiU a presidir la cambra catalana i, de fet, té tots els números per a aconseguir-ho, ja que els altres grups ja han anunciat que no hi posaran traves. També correspondrien a CiU una vicepresidència de la mesa, en la qual repetiria Lluís Corominas, a més de dues secretaries: una seria per a Josep Rull i l'altra per a Dolors Batalla. En l'última legislatura, el convergent Lluís Corominas va ser vicepresident segon de la cambra catalana, mentre que el socialcristià Antoni Castellà va ser-ne secretari segon.