Política 15/12/2016

Oriol Pujol està disposat a anar a judici pel cas ITV i demana l'absolució

L'exdiputat presenta l'escrit de defensa en què nega afavorir un empresari amic i cobrar comissions a canvi a través de la seva dona

Montse Riart
2 min
Oriol Pujol Ferrusola ahir en la seva compareixença al Parlament de Catalunya a la comissió que investiga el frau fiscal.

BarcelonaL'exdiputat de Convergència, Oriol Pujol, ha materialitzat aquest dimecres la ruptura de les negociacions amb la Fiscalia, a hores d'ara, per arribar a un possible acord de conformitat pel cas ITV. Tot i que res impedeix que les converses es puguin reprendre més endavant, Pujol ha presentat el seu escrit de defensa als tribunals, on nega haver afavorit un empresari amic seu i, a canvi, haver cobrat comissions a través de la seva dona, Anna Vidal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit, al qual ha tingut accés l'ARA, la defensa de Pujol, exercida per l'advocat Xavier Melero, nega que "pressionés ni influenciés ningú" en la reorganització del mapa de les ITV. La Fiscalia demana 5 anys de presó per a l'exdiputat i 3 per a la seva dona. Pujol s'havia demostrat disposat a acceptar una condemna de presó pel cas a canvi de desvincular la dona de la suposada trama, però de moment les postures estan distanciades, segons fonts pròximes al cas.

La defensa de Pujol demana l'absolució de l'exdiputat i assegura que "no va cobrar res relacionat amb l'exercici del seu càrrec" com a parlamentari i considera que l'argument de la Fiscalia que assegura que va ser la seva esposa qui va rebre les suposades comissions "és una mera conjectura". De fet, el lletrat recorda que "si hagués volgut cobrar res pel seu assessorament ho hagués pogut fer directament, ja que res prohibeix que un diputat exerceixi una activitat remunerada si és lícita".

La Fiscalia argumenta que no hi ha cap prova que demostri que la dona de Pujol fes cap treball per a l'empresari amic de l'exdiputat Sergi Alsina, i per això arriba a la conclusió que el que va cobrar havia de ser una comissió per al marit. Però la defensa de Pujol ho nega. Assegura que Vidal feia anys que treballava per a l'empresari i que les seves factures "responen exclusivament als seus serveis professionals".

També assegura que no cal que hi hagi "informes o muntanyes de paper" per demostrar que es van fer els treballs, com exigia el ministeri públic. A més, la defensa de Pujol considera que l'interès de l'exdiputat pel sector de les ITV respon "a l'alt nivell de litigació" que existia en el sector quan Convergència va arribar al Govern, l'any 2010, i no per afavorir el seu amic.

stats