Política 04/04/2013

Oriol Pujol, citat a declarar el 16 d'abril pel cas de les ITV

Està imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències en la trama d'adjudicacions irregulars

Ara
1 min
Oriol Pujol, durant la seva compareixença / PERE TORDERA

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar el diputat de CiU Oriol Pujol el 16 d'abril per la seva suposada participació en la trama d'adjudicacions irregulars de les ITV, segons ha confirmat a l'ARA el mateix tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutjat d'instrucció 9 de Barcelona va imputar el 19 de març el fins ara secretari general de CDC per un presumpte delicte de tràfic d'influències. El TSJC considera que Oriol Pujol va utilitzar el seu "pes polític" com a secretari general i, "sobretot", com a president del seu grup parlamentari, per assolir l'adjudicació d'un lot d'ITV "amb l'objectiu d'obtenir-ne un benefici econòmic".

Segons la interlocutòria de la sala civil i penal del TSJC, Pujol va vulnerar la lliure concurrència pública i, amb la seva actuació "coordinava, dirigia i donava suport necessari des d'un vessant polític" a la resta d'implicats al cas.

Pujol va decidir "delegar" les seves responsabilitats com a secretari general i com a president del grup parlamentari de CiU al Parlament mentre no es resolgui el procés judicial. En una roda de premsa, el 19 de març mateix, el dirigent de CDC va defensar la seva innocència: "He estat citat a declarar perquè es veuen indicis, ni tan sols provats, d'alguna cosa relacionada amb el tràfic d'influències. Però això no vol dir que els fets estiguin provats. No és una condemna ni una culpabilitat", va insistir.

stats