NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Joana Ortega, la veu de Duran al Govern

La democratacristiana Joana Ortega serà la número dos del Govern d'Artur Mas. Fidel a Josep Antoni Duran i Lleida i part del nucli dur d'UDC, assumeix la interlocució amb Madrid al capdavant d'una de les Conselleries de pes polític com la de Relacions Institucionals, fins ara en mans de Saura

Marc Colomer
1 min

BarcelonaLa portaveu d'UDC farà tàndem amb Josep Antoni Duran i Lleida en les relacions i negociacions de traspassos amb Madrid. Llicenciada en psicologia per la UB, Joana Ortega va crear una escola de mecanografia, que va vendre més endavant per ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona entre 1995 i 2007. Les converses sobre política amb Salvador Sedó Marsal, pare del més endavant eurodiputat Salvador Sedó, la van empènyer a fer el pas en política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Va entrar a militar a UDC el 1985, si bé no va entrar a formar part del comitè de govern democratacristià fins el 1996. Ha fet una carrera ascendent fins a esdevenir vicepresidenta executiva de Comunicació i Imatge. També, ha codirigit amb David Madí la campanya que ha portat a Artur Mas a la Presidència de la Generalitat.

Joana Ortega s'ha caracteritzat per ser una ferma defensora dels valors de la família tradicional. Sense declarar-se feminista, sí que ha reivindicat sovint el paper de la dona en la societat. Ha estat presidenta de l'Institut Català de la Dona i del Consell Nacional de Dones de Catalunya el 2002. És diputada des del 2006, en què ha estat la veu de CiU a la comissió de Drets de la dona i açot del tripartit a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. És mare de tres fills. La més petita, la Jana, adoptada a la Xina.

stats