ELECCIONS
Política 13/09/2014

Podem no té "cap dubte" que es presentarà a les autonòmiques i municipals però dubta si "sol o acompanyat"

Pablo Echenique afirma que la decisió sobre possibles coalicions es prendrà després de l'assemblea d'octubre i a mesura que s'acostin els comicis del maig

Europa Press
2 min

ToledoL'eurodiputat de Podem Pablo Echenique ha assegurat aquest dissabte que no hi ha "cap dubte" dins del partit conforme aquest participarà en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals "en totes les grans ciutats", però la preguntes és "com, si sol o acompanyat". A preguntes dels mitjans després d'una roda de premsa a Toledo, Echenique ha dit que en tot cas aquesta decisió s'haurà de prendre "més endavant", i ha assenyalat que "és comprensible que hi hagi pressa" per part d'altres forces polítiques i de la premsa per saber com presentaran aquestes candidatures.

Echenique ha incidit que ara mateix el partit "s'està organitzant" després d'haver-se presentat a les eleccions europees "amb poca estructura", i en aquest moment "ja existeixen més de mil cercles" en diferents punts d'Espanya i del món d'aquesta formació.

L'eurodiputat ha apuntat, a més, que a l'assemblea ciutadana que el partit farà en el mes d'octubre es conformarà "una organització", cosa que segons la seva opinió és "la tasca principal, juntament amb la preparació d'iniciatives i un programa electoral amb propostes sòlides que garanteixi que aquest país pugui tenir un futur molt diferent".

"Aquestes són les dues tasques prioritàries, i no fer castells a l'aire de si tenim tant suport o si ens ajuntem amb no sé qui", ha dit Echenique, que ha recordat que en tan sols sis mesos Podem ha passat "de no existir a tenir un 8% de suports". "Ningú sap què pot passar d'aquí al maig i prendre una decisió ara seria precipitat", ha insistit.

Així mateix, ha subratllat que des del partit estan "xerrant amigablement amb tothom" amb vista a possibles coalicions, però segons la seva opinió "pensar massa i dedicar debat a aquest tema no està fent bé al partit". Així, ha emfatitzat que "quan s'acosti el maig i Podem tingui un mecanisme elegit per tots, ja es prendrà la decisió".

"L'expectació ja no ens sorprèn"

Echenique ha manifestat que l'expectació generada per Podem "ja no sorprèn" en el si de la formació. "Al principi sí, però ara ja no", ha indicat, insistint que la gent "estava farta i a més no sabia què fer ni per on tirar". "Podem representa aquesta possibilitat de canalitzar aquest afartament i és natural que hi hagi expectació i que la gent estigui il·lusionada", ha dit Echenique, afirmant que "és lògic perquè la gent ho està passant malament".

Segons la seva opinió, la ciutadania "s'ha adonat que la classe política i econòmica d'aquest país no té cap interès que a la gent li vagi bé", però ara mateix "Podem és una molt bona eina per generar el canvi".

stats