Política 01/05/2015

Pablo Iglesias creu que la crisi oberta amb la dimissió de Monedero no els afectarà a les eleccions

Diu que no li preocupa la crisi oberta amb la sortida del que fins aquest divendres era el seu número tres per discrepàncies amb el rumb que està prenent el partit

Europa Press
1 min
Pablo Iglesias, durant la manifestació del primer de maig a Madrid / EFE

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest divendres que no li preocupa que la dimissió de Juan Carlos Monedero com a secretari de Programa i Procés Constituent afecti la seva formació en les pròximes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Humilment continuarem treballant per aconseguir guanyar les eleccions i, bé, haurem de veure què passa a les urnes. Nosaltres seguirem treballant per guanyar", ha manifestat Iglesias en declaracions als mitjans a les portes de la seu de Telefónica, donant suport als treballadors de l'empresa en vaga, amb motiu del Primer de Maig.

Iglesias també s'ha referit a la carta escrita per Monedero, titulada "Per al meu amic Pablo" i publicada al seu bloc 'Comiendo tierra'. "És molt dolorós. M'ha emocionat molt llegir la carta de Juan Carlos, és un amic, però segueix a Podem", ha assegurat després de ser preguntat sobre si ha aconseguit agafar el son després de la marxa del cofundador de Podem.

A més, Iglesias ha reiterat que Monedero és "un intel·lectual que ha de volar". "Necessitem la seva capacitat crítica", ha reconegut, alhora que considera que "des de fora de la direcció podrà volar més alt".

"Ha estat meravellós fer aquest camí amb ell fins aquí i seguirem caminant tots dos. Per a mi, és un honor i un orgull poder ser el seu amic i company", ha assegurat el secretari general de Podem.

Sobre qui serà el substitut de Monedero, Iglesias ha explicat que caldrà veure "quines persones s'encarregaran de l'elaboració programàtica" i ha afegit que en la pròxima reunió de l'executiva s'avançarà "una proposta al Consell Ciutadà en aquesta direcció" .

stats