CANVI DE CICLE
Política 05/06/2014

Pablo Iglesias: "Si em pregunten si m'agradaria que s'independitzés Catalunya o el País Basc, els dic que no"

El líder de Podem diu, però, que no és ningú per dir als catalans què han de votar. Critica que CiU defensi el dret a decidir dels catalans però rebutgi un referèndum a l'Estat sobre monarquia o república

Acn
2 min

MadridEl líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dijous que el seu partit "està a favor del dret a decidir de bascos, catalans i espanyols". "Si em pregunten si m'agradaria que s'independitzés Catalunya o el País Basc, els dic que no", ha subratllat durant una roda de premsa que la formació ha organitzat a Madrid per explicar com s'estructuraran d'ara endavant. A més, Iglesias ha carregat contra CiU per parlar de sobirania quan "ha destruït les bases estructurals de la sobirania amb retallades" i l'ha titllat de partit de la "casta" que governa al dictat dels corruptes.

El líder de Podem considera que el dret a decidir no té a veure només amb el fet de fer una consulta a Catalunya. "El dret a decidir també té a veure amb la capacitat dels ciutadans espanyols de decidir la forma d'estat a la qual aspirem en el futur", ha explicat. "Jo sóc espanyol i m'encantaria construir un país amb els catalans i amb els bascos, però jo no sóc ningú per dir a un català o un basc què ha de votar o per dir-li que no pot votar", ha insistit durant la seva intervenció.

Iglesias defineix CiU com un partit de la "casta"

Pablo Iglesias també ha aprofitat per carregar contra formacions com Convergència i Unió i ha assegurat: "Em sembla una presa de pèl que forces com CiU parlin de sobirania quan han destruït sistemàticament les bases estructurals de la sobirania a través de retallades socials i amb pràctiques corruptes escandaloses". Així mateix, ha expressat la seva sorpresa pel fet que la federació nacionalista "vulgui negar als espanyols el seu dret a decidir sobre la seva forma d'estat".

Finalment, ha assegurat que CiU s'assembla molt al PP i l'ha definit com "un partit de la casta que ha governat al dictat de corruptes i de poders econòmics que no ha escollit ningú". "Al meu parer els partits de la casta, independentment de les banderes i dels seus logotips, només tenen una pàtria, els seus diners", ha sentenciat.

stats