Política 03/03/2015

El Poder Judicial resol aquest dimarts el futur dels jutges Ruz i Alaya

El primer està centrat en la trama Gürtel i el finançament irregular del PP, i la segona porta el cas dels ERO andalusos

Efe
2 min
El jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz podrà seguir investigant el finançament irregular del PP fins al març.

MadridLa comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) resoldrà aquest dimarts el macroconcurs de trasllat per magistrats que afecta el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz i a la magistrada sevillana Mercedes Alaya. Al costat d'això, també es coneixerà quan es cobriran les vacants que deixaran els jutges traslladats, fet que permetrà conèixer al seu torn el temps màxim que Mercedes Alaya romandrà en el seu lloc actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En altres paraules, avui s'aclarirà també quant de temps trigarà a substituir Alaya en el seu jutjat de Sevilla un nou jutge titular, que serà el responsable de continuar la instrucció del cas ERO a partir que prengui possessió. Pel que fa a Ruz, fonts del poder judicial han informat a Efe que després de la decisió que adopti avui la Comissió Permanent caldrà esperar a la publicació de la seva resolució en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). A partir de llavors començarà a comptar el termini que estableix la llei perquè els magistrats que hagin obtingut plaça prenguin possessió dels seus nous destins: 8 dies en el cas que ja exerceixin en la mateixa localitat i 20 dies si ho fan en una altra diferent.

El magistrat José de la Mata, que va ser director general del Ministeri de Justícia amb l'últim Govern del PSOE, es perfila com el nou titular del jutjat de l'Audiència Nacional que ocupa Pablo Ruz en comissió de serveis en ser el candidat que més mèrits ha per guanyar la plaça.

Ruz disposa de termini fins que De la Mata prengui possessió per sol·licitar una pròrroga d'alguns mesos com a responsable d'algun dels casos que instrueix, com podrien ser els vinculats a la trama Gürtel. Si no ho fa, passaran a ser responsabilitat del nou titular des del moment en què prengui possessió.

stats