Política 26/06/2013

El Pacte pel Dret a Decidir encarrega a Joan Rigol consensuar un text unitari al voltant de la consulta

L'expresident del Parlament obrirà consultes amb les prop de cinquanta entitats, institucions i partits assistents, mentre que Mas farà saber per carta a Rajoy la creació d'aquest nou instrument per a l'autodeterminació

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl Pacte Nacional pel Dret a Decidir s'ha constituït aquest dimecres al Parlament, amb la participació de prop de 50 entitats, partits i institucions. A la reunió, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat encarregar a l'expresident del Parlament Joan Rigol que obri consultes amb totes les organitzacions participants amb l'objectiu de consensuar un text unitari en defensa del dret a decidir i la possibilitat que els catalans puguin votar sobre el seu futur col·lectiu.

Així ho ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en acabar aquesta reunió constituent, que ha durat dues hores i mitja. Segons Homs, aquest text consensuat ha d'enllestir-se en les properes setmanes i podria assemblar-se al manifest unitari aprovat la setmana passada a Lleida amb el concurs del PSC de la demarcació lleidatana.

Homs ha destacat que en la reunió s'ha posat de manifest la "pluralitat" d'ideologies i punts de vista que estan d'acord amb el principi del dret a decidir, considerant que "la democràcia no pot ser mai el problema, sinó que és la solució". El conseller ha explicat que Artur Mas, que presidia la reunió, farà saber per carta a Mariano Rajoy la constitució d'aquest nou instrument per a l'autodeterminació i dels suports amb què compta, per posar de relleu el clam majoritari favorable a una consulta a Catalunya. Amb aquesta formalització per escrit, Mas donarà per complert el compromís recollit al pacte d'estabilitat amb ERC de sol·licitar oficialment dins del primer semestre del 2013 permís per organitzar una consulta a Catalunya.

stats