Política 10/07/2013

Més d'una trentena d'entitats promouen el Pacte Nacional d'Acció Exterior

Es tracta d'una iniciativa que es presentarà el proper divendres al Parlament i que vol dissenyar una nova política d'acció exterior per a Catalunya

Clàudia Dinarès
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El proper divendres es presentarà davant la Comissió d'Exteriors Unió Europea i Cooperació del Parlament de Catalunya el Pacte Nacional d'Acció Exterior. Així ho han fet públic aquest dimecres Núria Camps i Xavier Masllorens, dos dels principals promotors de la iniciativa, a l'Auditori del Ciemen de Barcelona. Es tracta d'un procés participatiu impulsat per un ampli ventall d'organitzacions d'àmbits socials molt diversos que treballen en acció exterior i que volen dissenyar una nova política d'afers exteriors en el context del procés de construcció nacional.

El Pacte vol fomentar les relacions internacionals de Catalunya i promoure que la seva projecció al món es basi en el respecte dels drets dels pobles i fomenti el diàleg i la democràcia. El Pacte Nacional d'Acció Exterior compta ja amb l'adhesió de més d'una trentena d'entitats i fa una crida a totes les institucions del país, els partits polítics, sindicats, universitats i tot tipus d'entitats que estiguin interessades a participar activament en el procés.

Camps i Masllorens han anunciat en roda de premsa que les diverses formacions polítiques del Parlament estan al corrent del que proposa la iniciativa que presenten. Tot i així, no han volgut avançar quines serien les seves posicions fins que no es presenti oficialment el projecte al Parlament.

stats