FINANCES PÚBLIQUES
Política 24/08/2012

La Generalitat preveu afrontar amb normalitat els seus pagaments aquest mes

El Govern es vol posar al dia amb els deutes pendents del juliol i exigeix la posada en marxa del Fons de Liquiditat Autonòmica

Efe
1 min
LA GENT GRAN, LA MÉS AFECTADA PER LA SATURACIÓ DE LES URGÈNCIES
 L'afluència de pacients ahir al migdia al servei d'urgències de l'Hospital de Bellvitge va obligar a habilitar una sala enmig del passadís per acollir els malalts que esperaven ser ingressats o que els fessin proves. Aurèlia Gómez, de 73 anys, feia sis hores que esperava que la traslladessin a una habitació monitoritzada i Juan García, de 84 anys, estava en una llitera esperant ser ingressat o traslladat a un altre centre. "Del tracte dels professionals no en tenim queixa", deien.

BarcelonaEl Govern, que al juliol va haver d'ajornar el pagament de concerts educatius, sanitaris i socials per problemes de liquiditat, preveu afrontar amb normalitat els seus pagaments aquest mes, segons fonts del departament d'Economia consultades per Efe. L'executiu català estudiarà al setembre com posar-se al dia en el pagament d'aquests deutes, la xifra dels quals no ha quantificat, però a la vegada exigeix la posada en marxa del Fons de Liquiditat Autonòmic per pal·liar les seves tensions de tresoreria. L'executiu que presideix Artur Mas té previst sol·licitar l'adhesió a aquest fons dimarts, en la seva primera reunió després de les vacances d'estiu, segons han assegurat en les últimes setmanes diversos consellers, però el Govern encara no coneix tots els detalls i les condicions d'aquest fons, per la qual cosa no és descartable que la petició formal es pugui demorar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes fonts han explicat que el Govern es vol posar al corrent de pagaments amb hospitals, escoles, residències, entitats socials, centres de menors tutelats i tallers ocupacionals com més aviat millor. L'ajornament d'aquests pagaments, que en el cas de les entitats socials del tercer sector sumen 70 milions d'euros, va generar polèmica a finals de juliol, i els consellers d'Economia i de Benestar i Família, Andreu Mas-Colell i Josep Lluís Cleries, respectivament, van comparèixer davant la Diputació Permanent del Parlament a principis d'agost per donar explicacions. Mas-Colell, que va demanar disculpes a les entitats afectades per aquests retards, va culpar el govern espanyol de la seva falta de liquiditat pels diners que els deu i per les carències del sistema de finançament actual.

stats