Agenda Internacional

El papa Francesc rebrà Pere Aragonès en audiència al Vaticà

Serà dilluns que ve en una trobada privada a la Biblioteca del Palau Apostòlic

ARA
1 min
Papa Francesc

BarcelonaEl president de la Generalitat, Pere Aragonès, viatjarà dilluns que ve al Vaticà, on serà rebut pel papa Francesc en una audiència privada a la Biblioteca del Palau Apostòlic. Segons informa la Generalitat, l'audiència va ser sol·licitada pel president el 22 de juny per carta, en què feia referència a les relacions entre les institucions catalanes i el Vaticà i la proximitat de dos esdeveniments rellevants que s'esperen a Catalunya: la celebració el 2025 del mil·lenari de l'abadia de Montserrat i la culminació de les obres de la Sagrada Família. Aragonès va enviar la carta després d'haver-se reunit abans amb l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern català destaca la importància de la recepció afegint-hi context: l'únic president de la Generalitat que ha estat rebut pel Papa al Vaticà ha estat Jordi Pujol, que es va reunir amb Joan Pau II a principis del 1981 (també s'hi va trobar durant la visita del Papa a Catalunya el 1982). Artur Mas també va ser rebut en audiència per Joan Pau II el 2002, quan era conseller en cap. José Montilla es va trobar el 2010 amb Benet XVI en la visita a Barcelona del Papa.

Serà la segona reunió d'Aragonès amb un cap d'estat durant el seu mandat, ja que finalment no es va poder trobar amb el president de Colòmbia, Gustavo Petro, quan va fer la gira sud-americana. Sí que va saludar a Montjuïc al president francès, Emmanuel Macron, durant la cimera hispano-francesa del mes de gener.

stats