"Traïdors! Que caigui el Govern!": el clam dels manifestants en suport a Borràs

Unes 300 persones s'han concentrat davant del Parlament per protestar contra la suspensió de la presidenta

Roger Palós
2 min
Borràs sortint a saludar els manifestants que li donen suport a les portes del Parlament

BarcelonaAl crit d'"ERC i CUP, traïdors" i "que caigui el Govern", uns 300 manifestants fidels a Laura Borràs, convocats a través de les xarxes socials, s'han concentrat aquest dijous al migdia davant del Parlament en suport a la presidenta de la cambra i en contra de la seva suspensió. "La nostra presidenta", clamaven, al mateix temps que reclamaven a l'uníson la dimissió del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Impertèrrits des d'abans de les dotze del migdia fins ben tocades les tres, han tirat de càntics en suport de Borràs i de l'expresident Carles Puigdemont, i no han dubtat a escridassar els diputats d'ERC i la CUP que han vist, com ara Carles Riera, a qui han titllat de "botifler", o la diputada republicana Najat Driouech, la qual fins i tot ha rebut insults racistes: "Mora de merda!", li han cridat algunes persones, segons han explicat fonts d'Esquerra a l'ACN. Uns fets que posteriorment han condemnat des de Junts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Evidenciant certa afonia a mesura que han anat passant les hores, els manifestants també han acusat de "manipulació" la "premsa espanyola i catalana" i han increpat alguns dels periodistes que estaven cobrint la protesta. Les escridassades i alguns estirabots només s'han esvaït quan Borràs els ha rebut abans i després de la seva suspensió. La seva presència, juntament amb la de l'expresident Torra i diversos diputats de Junts, transformava els retrets en lloances i els manifestants fins i tot s'han aventurat a cantar Els segadors mentre la presidenta abraçava coneguts i desconeguts.

El mateix passava quan els representants de JxCat s'acostaven per saludar els assistents: tot eren floretes per als "únics" que encara defensen el mandat de l'1 d'octubre. I no tot eren persones anònimes. Entre els concentrats hi havia el vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, que en declaracions a l'ARA ha dit que l'Assemblea "està al costat de Laura Borràs", com "ho estaria al costat de qualsevol represaliat", i ha lamentat "l'actitud d'obediència absoluta" d'ERC –partit on va militar– per acabar demanant "unitat" als independentistes. També hi havia una vintena de membres de Meridiana Resisteix, el grup d'independentistes que ha tallat l'avinguda Meridiana durant mesos, fins que el conseller Elena va decidir no permetre-ho més i va enviar-los uns metres més enllà, a una plaça. Entre ells, Fèlix González, que ha criticat ERC i la CUP per haver-se allunyat dels objectius independentistes.

Borràs, que en la seva declaració un cop suspesa també ha carregat amb duresa contra republicans i cupaires, ha arribat i marxat del Parlament amb el so del timbre de la cambra, que només sona per a l'entrada i sortida de la presidenta. Però si amb aquest detall se l'ha tractat encara com a segona autoritat de país, també se n'ha anat amb el cotxe oficial, com habitualment fan els presidents de la cambra en el darrer dia en el càrrec. Un últim viatge per a qui, tot i els crits de suport a la Ciutadella, aquest dijous ha estat suspesa de drets i deures.

stats