Política 27/09/2012

El Parlament posa rumb a l'emancipació nacional votant a favor d'una consulta

84 diputats voten a favor de convocar una votació la propera legislatura. Ernest Maragall torna a trencar la disciplina de vot i se suma a la resolució de CiU i ERC

S. González / O. March / M. Toro
1 min

BarcelonaLa majoria parlamentària a favor de convocar una consulta per a l'autodeterminació la propera legislatura és clara: 84 diputats han votat 'sí', del total de 135 que componen la cambra. Per primera vegada a la història de Catalunya en democràcia, una majoria clara del Parlament es pronuncia a favor de celebrar un referèndum d'aquest tipus en un termini màxim de quatre anys. Aquest resultat marcarà el punt de partida del procés d'emancipació nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució l'han presentant conjuntament CiU i ERC, però ICV-EUiA, Solidaritat i el diputat Joan Laporta també hi han votat a favor. També hi ha donat el sí el diputat socialista Ernest Maragall, que ha tornat a trencar la disciplina de vot, com ho va fer en la votació del pacte fiscal. La resta de diputats del PSC s'han abstingut, mentre que els 18 representants del PP i els 3 de Ciutadans hi han votat en contra.

L'abstenció del PSC ha estat significativa, perquè, més enllà de fer un pas endavant cap a les noves coordenades del catalanisme, han presentat una resolució en la qual es mostren partidaris de celebrar una consulta, encara que no compti amb l'autorització de l'Estat però sí que tingui marc legal a Catalunya a través de la llei de consultes.

stats