Política 04/03/2017

Un vicepresident del Parlament Europeu s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

Dimitrios Papadimoulis aposta per una "solució política democràtica", ja que "la gran majoria dels catalans volen un referèndum". Junqueras li agraeix el suport "a la democràcia"

Ara
2 min
El vicepresident del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis

BarcelonaEl vicepresident del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis (Syriza) ha signat aquest divendres el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum i ha assegurat que aposta per una "solució política democràtica" per a Catalunya. En declaracions a l'ACN, Papadimoulis ha recordat que "la gran majoria dels catalans volen un referèndum". Cal, doncs, obrir unes "negociacions" des d'una "mentalitat oberta" que ajudi a trobar "solucions intel·ligents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que el debat de la independència "és principalment un tema d'Espanya", el vicepresident grec de l'Eurocambra creu que no es pot seguir en la "lluita contínua", motiu pel qual s'ha de trobar un camí democràtic que permeti al poble català expressar la seva voluntat política. "Soc un demòcrata i penso que quan hi ha problemes la millor manera de resoldre'ls és el diàleg i el procés democràtic", ha assegurat.

Papadimoulis és, juntament amb l'austríaca Ulrike Lunacek, un dels 14 vicepresidents de la cambra i, per tant, el càrrec electe europeu de més rang que ha fet pública la seva adhesió al manifest. També l'eurodiputada alemanya Ska Keller i la portuguesa Marisa Matias, a més de diversos parlamentaris independents del grup socialdemòcrata, han signat el Pacte Nacional pel Referèndum.

El vicepresident del Parlament Europeu es va reunir dimarts amb el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech. Durant la seva estada a Brussel·les, Domènech va debatre amb vuit eurodiputats sobre la situació política a Catalunya i va plantejar-los la necessitat d'assolir un referèndum acordat.

Agraïment de Junqueras

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha agraït el suport del vicepresident grec del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis al referèndum a través d'un tuit: "Gràcies pel suport a la democràcia".

stats