Política 05/03/2015

El Parlament insta el Govern a personar-se com a part perjudicada en la causa judicial del 'cas Palma Arena'

La moció sosté que la Generalitat ha deixat d'ingressar l'IRPF corresponent a la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín, que en els moments dels fets residien a Barcelona

Acn
1 min

BarcelonaEl Parlament insta el Govern a personar-se com a part perjudicada del procés judicial 'Palma Arena' en considerar que els delictes fiscals presumptament comesos per Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin podrien haver comportat una disminució d'ingressos per a les arques públiques, en tant que a la Generalitat li correspon la recaptació del 50% de l'IRPF dels seus residents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el moment dels fets imputats, la parella tenia la seva residència establerta a Barcelona. El text conjunt presentat per la CUP, ERC i ICV-EUiA ha comptat amb el suport del PSC i C's, mentre que CiU, PPC i la diputada no adscrita Marina Geli s'han abstingut.

La proposta parlamentària, que neix de la plantejada pel grup de treball contra la corrupció, explicita que la personació de la Generalitat en la causa judicial implica donar suport a la no aplicació de l'anomenada 'doctrina Botín', que fixa que només pot acusar en un judici el ministeri fiscal o una part legítimament perjudicada, que en aquest cas per ara és la Hisenda espanyola. La Hisenda i la fiscalia estatals, però, ja han acordat que només acusaran Urdangarin, i no la infanta, la qual es manté com a acusada només perquè així ho ha decidit en solitari el jutge instructor de la causa, José Castro.

stats