Política 19/07/2019

El Parlament constituirà una comissió d'investigació sobre l'1-O a petició de la CUP

La iniciativa té el suport de JxCat, ERC i els comuns

Ara
1 min
Diputats de la CUP a l'hemicicle del Parlament.

BarcelonaEl Parlament impulsarà una comissió d'investigació sobre l'1-O amb l'objectiu d'analitzar la "repressió" de l'Estat i la "vulneració dels drets fonamentals". Es tracta d'una iniciativa impulsada per la CUP i que es registrarà els pròxims dies de manera conjunta amb JxCat, ERC i els comuns. Per tant, la iniciativa tirarà endavant amb tota seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa la CUP en un comunicat, els continguts bàsics de la comissió d'investigació seran la "documentació" de la "violència institucional" durant l'1-O, una "anàlisi sobre la preparació", la determinació dels "responsables polítics i administratius" i l'estudi dels "danys" i les seves conseqüències.

Com que la proposta té el suport de JxCat, ERC i els comuns, segur que s'aprovarà. Segons el reglament del Parlament, una comissió d'investigació s'ha de crear quan la demanen una tercera part dels diputats o tres grups parlamentaris. En cas que la demanin dos grups o una cinquena part dels diputats, la proposta s'ha de sotmetre a la votació del ple del Parlament, però no serà el cas.

Aquesta serà la quarta comissió d'investigació que es posa en marxa en aquesta dotzena legislatura, després de la que investiga el cas Castor, la dels atemptats d'agost del 2017 i la que aborda si hi va haver il·legalitats en l'aplicació de l'article 155.

stats