Política 23/03/2017

El Parlament denuncia la politització dels òrgans judicials i "qüestiona la legitimitat" de les seves decisions

La moció reclama al Síndic de Greuges que "iniciï les actuacions corresponents" per elevar les queixes als tribunals internacionals i les institucions europees

Ara
1 min
El ple del Parlament durant la votació de les mocions / ACN

BarcelonaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dijous una moció presentada per la CUP per "constatar la profunda politització del poder judicial, la Fiscalia i el Tribunal Constitucional". El text ha rebut els vots a favor de JxSí i la CUP, l'abstenció de CSQP i l'oposició de C's, PSC i PPC. Amb aquesta moció, els grups volen manifestar el seu rebuig amb la politització, que "perverteix la funció d'aquests òrgans" i "qüestiona la legitimitat de les seves resolucions en allò que fa referència al dret a decidir del poble de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció remet al Síndic de Greuges una queixa formal sobre la "politització, la manca d’independència i la falta d’objectivitat de l’alta judicatura i la fiscalia espanyoles i el Tribunal Constitucional", amb una menció del currículum polític dels seus components i la seva afectació als drets de la ciutadania a Catalunya.

La intenció és que el Síndic "iniciï les actuacions corresponents" per tal d’elevar-ne els resultats a les institucions europees i tribunals internacionals, com ara " el Consell d’Europa, el Consell dels Drets Humans de l’ONU a Ginebra, la Comissària de Justícia de la Unió Europea, el Tribunal Europeu dels Drets Humans i la Cort Internacional de Justícia de la Haia".

Per últim, el Parlament ha decidit que traslladarà al TC que "atesa la seva evident politització i dependència partitocràtica", la cambra catalana "qüestiona la seva capacitat per resoldre amb independència i neutralitat els assumptes relacionats amb el procés polític, pacífic i democràtic que es viu a Catalunya".

stats