POLÍTICA
Política 22/01/2014

El Parlament aprova aquest dimecres els pressupostos del 2014

Després d'un any, el 2013, de pròrroga pressupostària i de l'ajornament de l'aprovació definitiva per la impugnació del PP, la cambra donarà llum verda als comptes amb el suport de CiU i ERC

Ara
1 min
Ple extraordinari al Parlament per demanar la consulta al Congrés / XAVIER BERTRAL

BarcelonaDebat definitiu al Parlament, aquest dimecres, dels pressupostos de la Generalitat per al 2014. La cambra catalana aprovarà amb els vots de CiU i ERC els comptes d'enguany, després d'un any de pròrroga dels del 2012 pel desacord del Govern amb el límit de dèficit imposat per l'Estat. Els comptes d'enguany preveuen un dèficit de l'1%. Per primer cop en tres anys, els pressupostos ataquen la reducció del dèficit per la via dels ingressos i no de la despesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern i ERC preveuen equilibrar-los per la via dels ingressos, tot recuperant l'impost de successions, aplicant noves taxes i venent patrimoni. Precisament, els comptes preveuen ingressar 2.300 milions via venda de patrimoni i privatitzacions que encara no ha concretat. L'oposició critica, justament, aquesta inconcreció.

Retard pel recurs del PP

L'aprovació definitiva dels comptes del 2014 arriba amb un mes de retard per la impugnació que en va fer el PP al Consell de Garanties Estatutàries, en considerar inconstitucional la partida de cinc milions per a la consulta del 9 de novembre. L'òrgan consultiu, però, ha conclòs que els comptes ni són anticonstitucionals ni antiestatutaris, malgrat que sí que va tombar un article d'una taxa de l'Agència Catalana de Consum, una disposició sobre el cànon de l'aigua i una altra sobre el 'fracking'.

stats