Política 08/05/2015

El Parlament andalús rebutja per segon cop la investidura de Susana Díaz

L'encara presidenta en funcions, que tindrà una nova oportunitat el 14 de maig, titlla de "surrealista" la situació i acusa PP, Podem, Ciutadans i Esquerra Unida de "fregar el ridícul" amb el bloqueig al seu nomenament

Efe
2 min
La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, aquest dilluns a Barcelona / ACN

SevillaEl Parlament andalús ha rebutjat aquest divendres, per segona vegada en una setmana, la investidura com a presidenta de la Junta d'Andalusia de la candidata socialista, Susana Díaz. El resultat en la votació ha estat exactament el mateix: 62 vots en contra del PP, Podem, Ciutadans i Esquerra Unida, és a dir, l'oposició en bloc, davant els 47 a favor del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la cambra, el socialista Juan Pablo Durán, ha fixat per al 14 de maig, a les 11.00 hores, la tercera votació, en la qual també es requereix majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra. La concreció de la data per a la tercera votació ha sorprès a molts parlamentaris, ja que a dia d'avui no hi ha perspectiva d'acord per desbloquejar l'elecció, a més que la nova convocatòria se celebrarà en plena campanya electoral de les municipals, que ha arrencat aquest divendres.

Un dels principals esculls segueix sent la renúncia de l'expresident andalús Manuel Chaves, imputat pel cas dels ERO's. José Antonio Griñán, antecessor de Díaz al càrrec i imputat pel mateix cas que Chaves, ja va anunciar que abandonaria els seus càrrecs. Chaves no ha estat taxatiu pel que fa al seu futur polític i Ciutadans li reclama que ho formalitzi per escrit.

El president de la cambra podrà convocar noves votacions, amb un interval de 48 hores, fins al pròxim 5 de juliol, quan es compliran dos mesos de la primera votació. Transcorregut aquest termini a partir de la primera votació, i si cap candidat hagués obtingut la majoria simple, es procedirà a una nova convocatòria d'eleccions autonòmiques.

Díaz, en saber-se el resultat, ha titllat de "surrealista" la situació i ha dit que "comença a fregar el ridícul de quatre forces polítiques", en referència als quatre partits de l'oposició, que han forçat el 'no', i ha afegit que "aquest és el camí, bloquejar, boicotejar i frenar que Andalusia tingui un govern per a nou milions d'andalusos".

stats