Política 19/02/2018

'On he après a parlar castellà?': el vídeo viral en defensa de la immersió lingüística

L'actor Pol Gise denuncia en clau d'humor que la discriminació de la llengua espanyola a Catalunya "és mentida"

Ara
1 min

Barcelona"On collons he après jo a parlar castellà?". És la reflexió que fa l'actor Pol Gise en un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes. "Soc català i visc a Catalunya, on tothom sap que el castellà es discrimina, i jo amb la meva família sempre he parlat en català i llavors em pregunto: on collons he après a parlar el castellà?", ironitza l'actor, mentre comenta que li ha preguntat a la seva mare si el va apuntar a classes clandestines.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gise conclou que la discriminació és "mentida" i fruit de la desinformació. El monòleg acaba amb una recomanació per a aquells que creguin que el castellà està discriminat a Catalunya: "Informeu-vos una mica".

La immersió lingüística és un tema candent aquest dies després que el govern espanyol confirmés la setmana passada que està estudiant posar una casella en la preinscripció escolar perquè els pares puguin escollir que els seus fills facin classes en castellà.

El vídeo ja compta amb 170.000 visualitzacions a Twitter i ha sigut compartit pel líder de Podem, Pablo Iglesias, i l'ex secretari general del mateix partit a Catalunya, Albano-Dante Fachin, entre d'altres.

stats